oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Amersfoort

Emotie angst en PTSS

 
Depressie en angsten
Hormonale verstoringen en verstoringen in de darmen leiden tot een ernstige toename van angst en depressieve gevoelens door tekorten aan neurotransmitters, mineralen en vitaminen.
 
Nieuw onderzoek dat in november 2019 is  gepubliceerd in JAMA Psychiatry toont voor het eerst aan dat patiënten met stemmings- en angststoornissen dezelfde afwijkingen vertonen in hersengebieden die betrokken zijn bij emotionele en cognitieve controle, lees meer volgende link:
 

' Patiënten met angststoornissen delen afwijkingen in de hersenen '

 
Lees ook de volgende artikelen, klik hiervoor  op de volgende linken:
 
 
 
Vitamine tekorten aanvullen bij angst, paniek en ptss
Angst, Vitamine B1 en de hypothalamus. Dr. Douglas Hunt adviseert bij angst, paniek, fobien, agorafobie, dwangneurose, ptss 3 x per dag 100 mg vitamine B1 Vitamine B1 (thiamine).  In multivitaminen of vitamine B-complex zit een te laag B1 gehalte. Tarwevezel, pinda’s, doperwten, lever, peulvruchten en ontbijtgranen bevatten veel vitamine B1.
Meer info: Angst,Vitamine B1 en de hypothamalus
 
 
PTSS door de ogen van een sjamaan
De sjamaan weet dat trauma’s worden veroorzaakt door plotselinge gebeurtenissen waar we op dat moment geen antwoord op hebben. Een deel van ons kruipt op dat moment ‘weg’. De sjamaan zegt dat er een deel van de ziel zich afsplitst van de rest. Dit deel verhuist tijdelijk waardoor het geen aandacht meer hoeft te krijgen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat we tijdelijk makkelijker met de situatie om kunnen gaan, maar dit zielsdeel neemt vaak ook talenten met zich mee. Deze raken we kwijt en daarvoor in de plaats komt  de vrees voor confrontatie. Dit zie je bij uitstek bij PTSS.
 
 
Emoties en overtuigingen
Met emotioneel herstel bedoel ik, schoon schip maken met oude blokkades of overtuigingen welke ons telkens weer uit balans brengen door gebeurtenissen welke zich in onze buitenwereld voordoen, welke vervolgens resoneren met onze binnenwereld. We kunnen ons bewust worden van de overtuigingen achter deze emoties, waardoor de blokkade niet meer geactiveerd wordt en kan worden losgelaten. Op het moment dat je emotioneel veel heftiger gereageerd op een bepaalde gebeurtenis in verhouding tot deze gebeurtenis, dan wordt er oude pijn geraakt.
 
Verslaving
Verslaving is een afweermechanisme, om niet de oude pijn te hoeven voelen die er achter schuilgaat. Het valt niet mee, om in het geval van boulimia of binge eating disorder, waarin je extreem veel wilt gaan eten, niet te gaan eten, en te voelen wat je voelt. Vaak lukt ons dit niet, en vallen van de ene emotie in de andere emotie en komen zo niet bij de pijn. Er zijn verschillende therapieën om de oude emoties en overtuigingen met wortel en al op te ruimen. Hieronder volgen 2 krachtige therapieën.
 
PRI (Past Reality Integration)
Deze krachtige therapie is ontwikkeld door Ingeborg Bosch in samenwerking met Jean Jenson. Bij deze therapie kun zijn onverklaarbare emoties welke je ervaart in het heden, de ingang om de diepte in te gaan, door op gevoelsniveau  in gesprek te blijven met een PRI therapeut. Vervolgens kun je stap voor stap bij  traumatische ervaring of oude kindpijn komen en deze pijn verwerken. Nogmaals deze methode is zeer effectief, maar kost in het begin wat zelfstudie en hulp van een therapeut.
 
Acupressuur therapie voor emotionele heling
Florian Hiele heeft een uitgebreid en eveneens krachtig zelfhulp programma ontwikkeld waarbij je op verschillende niveaus blokkades kunt oplossen. Bij deze therapie gebruik je je lichaam en dagelijkse ervaringen als ingang om blokkades op meridiaan niveau en dieper op te lossen. Dit een dagelijks programma wat je zelf thuis kunt doen, en waarbij je op persoonlijke vlakken meer zelfvertrouwen en stabiliteit kunt ontwikkelen. Vergelijkbare aspecten zoals toegepast bij EFT vind je uitgebreider terug in dit programma.